az oldal, az ételek szerelmeseinek

×

Értesítés

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Nagyon szeretem az ázsiai konyha ízeit, így valamelyik ázsiai eredetű étel gyakori vendég a konyhánkban. Az alábbi étel azért három ízű, mert egyszerre köszön vissza a csípős, az édes és a savanykás íz.

Bővebben...

A hagymát, paprikát vékony csíkokra vágom. A sárgarépát szeletelem. Kevés olajba oda teszem a zöldségeket a fokhagymával. Kicsi ideig fonnyasztom.  Majd kevés vízzel felengedem, és együtt párolom. Amikor már majdnem puha, hozzáadom a rizstésztát és a rákot. Amikor összefőtt ízesítem a szójaszósszal, osztrigaszósszal. Kevés szezámolajjal meglocsolom és tálalom.

Bővebben...

A sertéshúst vékony csíkokra szeleteljük. A paprikát, a csilit, hagymát vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát szeleteljük. Az olajat felforrósítjuk és beletesszük a sertés csíkokat, puhára sütjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a zöldpaprikát, és együtt sütjük tovább. Hozzáadjuk a fokhagymát, chili paprikát, paprikát, sárgarépát, pici vízzel és készre pároljuk. Ezután fűszerezzük erős pistával, szója szósszal, cukorral, sóval, Meglocsoljuk vízzel hígított keményítővel és olajjal.

Bővebben...

A karajt felszeletelem, vékony csíkokra, sózom és borsozom. A paradicsomot apró kockára vágom. A hagymát, káposztát salátázom. A gombát darabolom. Egy wokba olajat hevítek, beleteszem a sertés csíkokat, lesütöm. Belerakom a zöldségeket, sózom, és kevés víz hozzáadásával elkezdem összepárolni. Hozzáadom a paradicsompürét cukrot, fűszerezem. Addig főzöm míg a szaftja beürüsödik.

Bővebben...

A sárgarépát szeletelem, a káposztát 2x2 cm-es csíkokra vágom. Fafűlgombát darabolom. Kevés olajon a répát, káposztát, kukoricát, a gombát fonnyasztom. Hozzáadok 2 csészényi előfőzött rizst. Köménnyel, fehérborssal és szójaszósszal fűszerezem.

Bővebben...

A pulykamellet felcsíkozom, hozzáadom a sót, borsot, 1 kanál vizet, a keményítőt. Jól összedolgozom. Hagyom állni 20 percet. A káposztát 2x2 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát, hagymát szeletelem. A fafülgombát összevágom. A csípős paprikát magvazom, és vékony csíkokra vágom. Wokba kevés olajat teszek, amibe belerakom a pulykamellet, majd amikor már majdnem puha, hozzáadom a sárgarépát, káposztát, hagymát,a csíkokra vágott csípős paprikát, majd együtt párolom. 

Bővebben...

A sárgarépát szeletelem, hagymát salátázom, a gombát aprítom, a káposztát 2x2 cm-es kockákra vágom. A felkockázott előfőzött marhahúst kevés olajon párolom, hozzáadom a zöldségeket, a zsiradékon fonnyasztom, majd kevés víz hozzáadásával párolom. Hozzáadom az erős pistát, fűszerezem, majd felengedem az alap lével. Összefőzöm, majd hozzáadom a keményítőt. Tálaláskor kevés szezám olajat locsolok a tetejére.

Bővebben...

A sárgarépát, a gombát aprítom. Kevés olajon fonnyasztom a zöldségeket, majd kevés víz hozzáadásával párolom. Hozzáadom a rizstésztát, a fokhagymát, a szójaszószt, osztriga szószt, a rákot, fűszerezem, majd felengedem alap lével. Összefőzöm, majd hozzáadom a keményítőt. Tálaláskor citromlevet, kevés szezám olajat locsolok a tetejére.

Bővebben...

A sárgarépát, hagymát csíkokra vágom, a gombát aprítom. Kevés olajon fonnyasztom a zöldségeket, majd kevés víz hozzáadásával párolom. Hozzáadom a rizstésztát, a fokhagymát, a reszelt gyömbért, a szójaszószt, fűszerezem, majd felengedem vízzel. Összefőzöm, majd hozzáadom a keményítőt. Tálaláskor kevés szezám olajat locsolok a tetejére.

Bővebben...