az oldal, az ételek szerelmeseinek

×

Értesítés

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Hogy ki vagyok? – kérdeztétek többen is.

Bágyok Karcsi vagyok, 5 gyerek apja, akinek a szenvedélye kocsma helyett, a sütés, a főzés. Imádok főzni a családomnak, barátoknak, és bárkinek, aki élvezni tudja a valódi ízeket.

Hitvallásom, hogy az ételek minden alkotó eleme egy hangjegy, és ha az ember ügyesen bánik vele, akkor minden étel, ami ki kerül a keze közül, az olyan lesz, mint egy csodálatos dallam.

Szenvedélyesen kutatom és készítem a hagyományos ételeket, de nem riadok meg új ételek megalkotásától, és kipróbálásától sem.

Több mint két éve élek Sepsiszentgyörgyön, Székelyföld lelkének számító városban. Itt is számtalan, számomra új receptet sikerült megismernem.

Nem vagyok szakács, séf még kevésbé, egy lelkes amatőr vagyok, aki nem tud énekelni, festeni, vagy nincs egyéb művészi affinitásom sem, ezért a művész hajlamom a konyhában élem ki.

Hiszem, hogy az ételeknél azt illik, ami ízlik.

Többször is megmérettem főzőversenyeken, minden alkalommal, díjjal tértem haza.

2014-től a Szabadtűzi Lovagrend Erdélyi rendjének főkancellári tisztségét viselem.

Az utóbbi években gyakran vagyok szervezője és zsűri tagja különböző rangos, és még bimbódzó gasztronómiai versenyeknek.

Alkalmanként megfordulok különböző éttermek vendég szakácsaként. Főzök különböző gasztroesteken, valamint baráti társaságoknak.

Receptjeim rendszeresen olvashatóak különböző online és nyomtatot médiumokban, a Harmonet, a Székely Hírmondó, Vhegy.com, Topinfo, stb oldalain.

A 2015-ös Székely Kalendáriumban számtalan, általam gyűjtött székely és erdélyi recept lesz olvasható.

Rövidesen megjelenik az első hangos recept CD lemezem, amin erdélyi és székely receptek lesznek hallhatóak.

Hiszem, hogy a gasztronómia is olyan terület ahol kellő alázattal, és figyelemmel folyamatosan tanul az ember, mesterektől és amatőröktől egyaránt.

Receptoldalamon nem magyarázom túl a recepteket, hanem úgy írom le, mintha a barátomnak mesélném el.

Mivel ahány ház annyi szokás, illetve a receptjeim mind saját szavaimmal, és két kezemmel bepötyögött receptek, ezért én nem azt írom, hogy így kell elkészíteni, hanem azt írom, „ahogyan én készítem”

Az ételfotók, és a receptek is mind sajátok. Fogadjátok tőlem szeretettel.

Kellemes böngészést kívánok az oldalamon.

Bágyok Karcsi

 

comments