az oldal, az ételek szerelmeseinek

×

Értesítés

There is no category chosen or category doesn't contain any items

A palacsintától sokan megijednek, pedig pofonegyszerű. Számtalan variánsa van, tejjel, vajjal, felvert tojáshabbal és egyéb praktikákkal. Megmutatom nektek az egyszerű és igazi receptet. A palacsinta múltja állítólag a római korba nyúlik vissza, amikor a római katonák, a legenda szerint, bronzpajzson sütötték a liszt, víz keverékét.

Egyszerű, laktatós és számtalan módon variálható.

Bővebben...

Most van a szezonja az epernek, így hát csináljunk ezt azt... Mivel diétára fogtam magam (füllentek), úgy gondoltam, hogy vacsorára epres rakott palacsintát készítek. Mint megszokhattátok, ez is egy egyszerű de finom recept.

Bővebben...

Nagyon könnyen, és gyorsan elkészíthető nyalánkság, ami garantáltan levesz a lábáról mindenkit. Készíthető szederből, málnából, meggyből.

Ha nagyobb adagot készítek, akkor 1 tojás+3 kanál cukor+1 csésze gyümölcs adaggal növelem a porciót.

Tovább a receptre

Válasszuk ketté a tojásokat, majd a tojásfehérjéket verjük kemény habbá 1 csomag vaníliás cukorral. A tejhez adjuk hozzá a másik vaníliás cukrot és forraljuk fel. Ha a tej már enyhén forr, egy vizes evőkanál segítségével szaggassuk bele a habgaluskákat. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan fordítsuk meg őket. Szűrőkanállal szedjük ki egy tálba a megfőtt „madarakat”.

Tovább a receptre