az oldal, az ételek szerelmeseinek

×

Értesítés

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Nagyon szeretem a házi disznózsírt, mert a tévhitekkel ellentétben egészséges, míg az étolaj nem, de erről majd egy másik cikkemben bővebben fogok értekezni. Általában 5 kg zsírnakvalóból készítek egy alkalommal. Nagyon szeretem a tepertőt is, főleg frissen, ha meg már nem friss, akkor tepertős pogácsának is.

Tovább a receptre

A kocsonya sokak szerint téli eledel, de az ínyencek nem kötik évszakhoz, hanem étvágyhoz. Miután kihűlt a szétadagolt kocsonya, nyáron hűtőben dermeszthetjük. Rengeteg recept van a kocsonyának is, tájegységenként, hagyományonként, ízlésenként változó. Nagyon sok kocsonya receptet fogok veletek megosztani. Kezdetnek a zöldségest.

Tovább a receptre

Egy szép darab hasaalját, bőröset, csontosat szeretem úgy elkészíteni, hogy elolvadjon az ember szájába. Ehhez először megfőzöm, majd utána sütöm ki. Érdemes kipróbálni. Guszta is, puha is, finom is. Akár körettel, vagy köret nélkül hagymával kenyérrel kiváló eledel.

Tovább a receptre

A legfinomabb abált szalonnát a toka szalonnából lehet készíteni, de igazából bármilyen húsos szalonnából jó.

Az elkészítése sem ördöngösség, csak időigényes. Az abálás azt jelenti, hogy forrás alatti hőmérsékleten, lassú tűzön, mint a húslevest addig főzzük a szalonnát, míg meg nem puhul. Disznóvágáskor a hurka összetevőkel együtt, vagy azok elkészülte után, annak a levében készítették, de mivel nem mindenki készít hurkát, a hétköznapokban így is készíthető.

Tovább a receptre