az oldal, az ételek szerelmeseinek

×

Értesítés

There is no category chosen or category doesn't contain any items

bazsalikom (Ocimum basilicum L.) dísz-, fűszer-, és gyógynövény. Népies elnevezései: bazsalikusfű, buszujok, kerti bazsalikum, királyfű, német bors.

Eredetileg Dél-Ázsiából,  Perzsiából, Afrikából került Európába,  és itt is kedvelt, egynyáriként termesztett kerti, cserép- és fűszernövény lett. Jellegzetes illatú és dús aromájú, színe zöld, virága pedig fehér színű.

Tovább a fűszerre 

A Borsmenta, ismert, elterjedt, mint teanövény. Használata igen egészséges, mert emésztési zavaroknál, felfúvódásnál, epegyulladásnál, menstruációs zavaroknál nagyon jó szolgálatot tesz. Teáját főleg görcsoldásra, felfúvódásoknál alkalmazzák, egyéb drogokkal együtt nyugtatóként is.

Tovább a fűszerre 

A Citromfű vírusölő tulajdonsága miatt a belőle készített krém jól alkalmazható az ajakherpesz (Herpes simplex) helyi kezelésére. Teája és illóolaja is ideg- és szívnyugtató, görcsoldó. Serkenti az emésztést, és gyakran alkalmazzák fejfájás,  álmatlanság,  alvászavarok esetén is.

Tovább a fűszerre 

http://karcsi.eu/fuszer-katalogus/70-citromfu-es-borsmenta-szirupNo most olyat mutatok, amilyet még nem láttál :D Nagyon szeretem a Borsmentát és a Citromfűvet, külön külön, és együtt is. Én eme két csodálatos fűszernövényből szirupot készítek, amit később bármikor fel tudok használni.

Bővebben...

A csombor vagy borsikafű már az ókor óta ismert zöldfűszer, amelyet a rómaiak a szatírok gyógynövényének tartottak, afrodiziákumként tekintettek rá, és még Shakespeare is megemlítette. 

Tovább a fűszerre 

curry elnevezést eredetileg két, egymástól független indiai kifejezésből "honosították" a britek. A kari egy elsősorban Dél-Indiában népszerű fűszernövény (Murraya koenigii, régebbi nevén Chalcas koenigii), a Távol-Keleten honos citrusféle cserje, amelynek levelét használják fűszerezésre.

Tovább a fűszerre