az oldal, az ételek szerelmeseinek

×

Értesítés

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Azt hiszem, hogy már elcsépelt szöveg az, hogy a vadast is számtalan formában tájegységenként változóan készítik. Ki így, ki úgy. Én az alábbi, általam kreált recept szerint készítem a vadasokat, ha kóstolod, akkor látva, hogy a jellegzetes ízt megtartva. Van még ezen kívül számtalan variációm, amit majd később közzé teszek.

A nyúl hús nagyon egészséges étel, csak sajnos nagyon nehéz hozzájutni jó alapanyaghoz. Gyerekkoromban sok nyulat tartottam, és ettem. Aranyos állat, szeretem simogatni, de megenni még jobban :)

Bővebben...

Vajda Zsiga barátom nem véletlen a szabadtűzi sütés-főzés mestere. Jó néhányszor volt szerencsém enni a főztjéből, és mindig nagyot alkotott. Szerencsére az ízlésvilágunk is nagyban hasonlít. Az alábbi vaddisznópörkölt receptet is tőle lestem el, a képen látható eledelt az Ő receptje alapján készítettem. Egyszerű és nagyszerű. A fűszerezés nem nyomja el a hús alapízét, és mégis zamatos tud lenni.

Bővebben...

A forró zsírba beleteszem a hagymát, babérlevelet, lefonnyasztom, majd beleteszem a feldarabolt fokhagymát, a feldarabolt húst. Fehéredésig zsírján pirítom, megszórom pirospaprikával, átforgatom a forró zsíron, ügyelve, hogy a paprika ne égjen, csak engedje ki a színét ízét, kevés vizet töltök alá, sózom, borsozom, hozzáadom a köményt és fél órát főzöm.

Bővebben...

Rakjuk rendbe a pincepörkölt kérdését is. Számtalan változatban, marhahússal, lábszárral, birkahússal, vegyesen kevert húsokkal, különböző érdekes fűszerekkel kiegészítve található a pincepörkölt az interneten, és a szakácskönyvekben is. Készítse mindenki ízlése szerint, de! , a pincepörkölt egy nagyon egyszerű étel, aminek az alapja egy pörkölt hosszú lére, amibe ha a hús puha, hasábra szelt burgonyát főzünk. 

Bővebben...

Nagyon szeretem a köftét mert változatosan lehet készíteni. A törököknél is annyi receptje van ahány köftesütő létezik. Mindenki a saját verziójára esküszik. Ha magyarul akarnám mondani akkor azt mondanám, hogy ez a nyárson sült fasírt.

Bővebben...

Na, a bográcsgulyás is az az étel, ahol a tűz körüli kukták, vagy más konyhatündérek is vérre menő vitákat tudnak kezdeményezni, hogy milyen is az igazi bográcsos. Erdélytől, Pécsig bejárva, annyi változatát hallottam és ettem, hogy már a bográcsgulyás változatok megtöltenének egy recept könyvet.

Alábbiakban én az egyik változatát mutatom be nektek, aminek a petrezselymes bográcsgulyás nevet adtam, azért, hogy ne legyen vita, hogy ez eredeti e vagy sem.

Bővebben...

No, ez is egy olyan recept, aminek számtalan változata található, és mindenki a sajátjára esküszik. Kérem, az anyázásokat távol tartani a recept olvasása közben. Én így csinálom, te meg amúgy :D

Az én receptem, kb 10 féle variáns összegyúrásából készült, azaz már megint átlagoltam :D, meg természetesen a saját ízlésem is hozzáadtam :)

Tovább a receptre

A kockára vágott hagymát, és apróra vágott zöldpaprikát, az összezúzott fokhagymát disznózsíron megfonnyasztom, hozzáadom az apróra vágott marhahúst, sózom, fehéredésig pirítom. Lehúzom a tűzről, és hozzáadom a pirospaprikát, felengedem vízzel, és kb. 2 óra alatt lassú tűzön puhára főzöm. Félidőben hozzáadom az apróra vágott paradicsomot.

Tovább a receptre

Egy újabb csemege a Karcsi konyhájából. Az egyik kedvenc szabadtűzi ételem a vörösbor marhapörkölt, amit a hagyományos konyhában is elkészítek. Ekkor viszont juhtúrós sztrapacskát, vagy egyszerű galuskát adok hozzá köretnek. Az elkészítési ideje nem rövid, de közben lehet barátkozni, viccelődni, és az ételre hangolódni. A végeredmény, a fenséges íz kárpótol a 3 óra időtartamért.

Tovább a receptre

A gulyáslevesnek is számtalan változata ismert, akárcsak a töltött káposztának, és sok más ételnek. A gulyáslevesek különböző változataiból osztok majd meg veletek egy csokorral. kezdetnek a csülkös gulyás, ami nem egy könnyű étel, de annál ízletesebb.

Tovább a receptre